Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eierkoeken metgarnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr diepvriesgarnalen
1/2 potje champignons (± 75 gr)
het sap van 1/2 citroen
worcestershiresaus

Voor het deeg:
4 eidooiers
4 eetlepels bloem (± 40 gr)
1 scheut mineraalwater
zout
4 eiwitten
40 gr boter
2 eetlepels geraspte Edammer (± 20 gr)

Bereiden


Laat de garnalen ontdooien.
Snijd de uitgelekte champignons in zeer dunne schijfjes.
Vermeng de garnalen en de champignons in een schaal en bedruip
ze met het citroensap en de worcestershiresaus.
Roer voor het deeg de eidooiers, de bloem en het mineraalwater
in een kom door elkaar.
Doe er een snufje zout bij en voeg daarna de champignons en de
garnalen toe.
Sla de eiwitten stijf en vermeng ze voorzichtig met het
deeg.
Verhit de boter in een pan en bak na elkaar 4 koeken.
Bestrooi de koeken met de kaas, leg ze op een bakblik en zet
ze 2 minuten onder een voorverwarmde grill.
Serveer direct.
Geef er kropsla bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmforel enpapillotte
Kabeljauwfilet met daikoncress
Gevulde witlof met tongfilet
Gebakken scholfilets met citroenmayonaise
Thaise roerbakschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes